De activiteiten vinden plaats in hotel Centraal aan het Wilhelminaplein 3 te Someren, tenzij anders vermeld.

Tijden:

- De activiteiten vinden in principe twee maal per maand plaats, uitgezonderd in de maanden juni, juli en augustus. Wel worden dan terrasochtenden gepland (zie programma).

Woensdag 7 februari De Ruchte Someren
Start cursus filosofie door drs. Nelleke Canters - Hannah Arendt, haar denken over totalitarisme en menselijke waardigheid -

Hebben we geleerd van onze geschiedenis? Als we naar de hedendaagse politiek kijken dan valt op dat leugen en waarheid niet enkel naast elkaar regeren, maar ook zo goed als synoniemen zijn geworden. We zien dictators in o.a. Turkije en Rusland en we geven weer ruimte aan opkomende dictators in Hongarije en Italië.
Een ‘diagnose’ die filosofe Hannah Arendt en naast haar diverse andere hedendaagse politieke filosofen, zeer pessimistisch zou stemmen, voornamelijk in verband met de bedreigde menselijke vrijheid en waardigheid.
Hierover en meer in deze boeiende cursus filosofie.

 

Donderdag 7 maart 2024 20.00u 

Lezing door Marianne Smits - Soroptimist
- Hoe is het eigenlijk gesteld met de Vrouwenrechten? -
LET OP !! Deze activiteit in het kader van Internationale Vrouwendag vindt plaats in de Ontmoetingsruimte van de Protestantse Kerk Someren
Speelheuvelplein 6

Elk jaar in maart vindt in New York een van de belangrijkste conferenties plaats over de status van vrouwen(rechten) in de wereld: ‘The Commission on the Status of Women van de Verenigde Naties’. Kort gezegd de CSW.
Marianne was daar een van de Nederlandse gedelegeerden. Een hele ervaring om van dichtbij mee te maken hoe het op het wereldpodium reilt en zeilt ten aanzien van vrouwenrechten. Hoe is het eigenlijk gesteld met de vrouwenrechten? Welke verschillen zijn er binnen de lidstaten van de VN? Wat is de betekenis van de CSW? Hoe werkt nu zo’n CSW? 
Ik ben Marianne Smits en Soroptimist.
Soroptimist International is een wereldwijde Non Gouvernementele Organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes. Wij zijn betrokken bij de CSW.
Wat doet Soroptimist International bij de CSW? 
Kortom, ik geef jullie een kijkje hoe er op het wereldpodium wordt omgegaan met het verbeteren van de status van vrouwen.

Niet leden zijn welkom, zij betalen € 5,00

 

Maandag 25 maart 2024

Rietveldsafari en bezoek aan het park van Mien Ruys - Bergeijk

Op deze safari kom je geen wilde dieren tegen…
De Rietveldsafari voert je langs de 'The Big Five': de abri en klok van Rietveld, het plantsoen en park van Mien Ruys en de voormalige Weverij De Ploeg, nu bekend als Rijksmonument De Ploeg, hét Brabantse icoon van de modernistische bouwstijl en Rietvelds enige industriële gebouw.
Architect Gerrit Rietveld werkte in Bergeijk veel samen met landschapsarchitecte Mien Ruys.

 

 

 

 

 

   Copyright: Vrouwen Centraal