Doelstelling

Het doel van de vereniging is: het in staat stellen van onze leden om elkaar te ontmoeten in een open, respectvolle sfeer en hen de mogelijkheid te bieden te genieten van activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sociaal en sportief gebied.

 

Welke betekenis heeft de naam: 'Vrouwen Centraal'?

De naam is bedacht door de oud-voorzitter mevr. Bets Joosen.

De betekenis van en de gevoelens rond de nieuwe naam wil het bestuur graag met u delen.

De naam Vrouwen Centraal staat voor de vrouwen die centraal staan in onze vereniging maar ook centraal in de samenleving.

Wij kijken vanuit dit centrale punt naar rechts en naar links, wij zien onze medeleden en hebben tijdens onze ontmoetingen een luisterend oor en hart voor elkaar .

Ook binnen de samenleving kijken we naar rechts en naar links, we zien alle veranderingen en ontwikkelingen binnen die samenleving en nemen hier kennis van. In onze vereniging besteden we hier aandacht aan in de vorm van lezingen, excursies, e.d. Zo blijven we op de hoogte van zaken op velerlei gebied.

Hierbij proberen we een mix te maken van zware en luchtige onderwerpen.

Vanuit het centrale punt kijken we ook achterom en zien we elkaar met de 'rugzak' van ons leven, met daarin alle mooie maar ook verdrietige ervaringen.

Velen hebben gewerkt of werken nog binnen- of buitenshuis, hebben bedrijven gerund, kinderen opgevoed en functies gehad op allerlei gebied.
Dat heeft een schat aan levenswijsheid en ervaringen opgeleverd, die we delen met elkaar.

Maar… we kijken ook met alle leden naar de toekomst. Met een inspirerend, actueel programma maken we er samen een mooie vereniging van.

 

Het logo van Vrouwen Centraal

In de nieuwsbrief van december 2015 is het nieuwe logo van Vrouwen Centraal geïntroduceerd.

Helemaal nieuw? Nee, maar wel in een ander jasje gestoken!

Het logo is ontworpen door Esther Ketelaars. Zij is zelfstandig grafisch ontwerper, afgestudeerd aan de Academie St. Joost in Breda in 1994.

We hebben de opdracht gegeven om een logo te ontwerpen waarin ook het oude logo verwerkt is.

De reden hiervoor is dat we herkenbaar willen blijven voor onze leden en ook voor de KVG- verenigingen van het Gewest en de Provincie.

De toelichting van Esther Ketelaars bij het logo:

"Het beelddeel is een eigentijdse re-styling van het oude beeldmerk. Naast de nieuwe naam blijft met deze benadering een deel van een vertrouwd en herkenbaar beeld behouden.

De verbinding van de vrouwenfiguren, om het centrum en links en rechts kijkend, wordt gesymboliseerd door de overlappingen van de figuren waar nieuwe kleurvlakjes ontstaan.

De verschillende kleuren en mengtinten staan voor de verschillende vrouwen, ervaringen en ideeën.

De typografie is strak en eigentijds maar toch vriendelijk. Het grijs vormt een serieuze tegenhanger voor de vrolijke kleuren in het beeldmerk.

We hopen dat u er met plezier naar zult kijken en dat het beeldmerk u uitnodigt tot het volgen van alle activiteiten van onze mooie vereniging."